Maalämpö ja maalämpökaivo Uusimaa sekä muu Suomi

Maalämpö avaimet käteen Uusimaa sekä muu Suomi.

Maalämpö perustuu maaperään varastoituneeseen aurinkoenergiaan ja maan sisäiseen lämpöön, joka otetaan talteen maalämpökaivon avulla ja käytetään kiinteistön lämmitykseen. Koska auringon tuottama ja maan sisäinen lämpö ovat uusiutuvia energianlähteitä, maalämpö on yksi ympäristöystävällisimmistä lämmitysmuodoista.

Maalämpö avaimet käteen -palveluna

Toteutamme maalämpöratkaisut aina suunnittelusta valvontaan ja maalämpökaivojen porauksista maalämpöpumppujen asennukseen avaimet käteen -palveluna Uudellamaalla sekä myös muualla Suomessa. Tämä mahdollistaa paitsi sujuvan myös kustannustehokkaan toteutuksen.

Teemme tottuneella otteella yhteistyöllä myös lämpöpumppujen toimittajien tai muiden suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa, ja toteutamme myös pelkät lämpökaivonporaukset annettujen mittojen mukaisesti.

Miksi maalämpö kannattaa?

  • Vakaa ja vaivaton lämmitysmuoto
  • Ympäristöystävällinen vaihtoehto
  • Lisäät omavaraisuuttasi
  • Säästät rahaa

Maalämpö on uusiutuviin energianlähteisiin perustuva paikallinen lämmitysmuoto, joka mahdollistaa erittäin suuren omavaraisuuden: se vähentää riippuvuutta sekä kasvihuonepäästöjä aiheuttavista fossiilisista polttoaineista että energiamarkkinoista.

Kiinteistön lämmittäminen maalämmöllä on hyväksi ympäristön lisäksi myös kukkarollesi: maalämpöön siirtyminen voi vähentää kiinteistösi lämmityskustannuksia jopa 50–75 %! Maalämmön asentaminen maksaakin itsensä nopeasti takaisin.

Mitä maalämpö ja maalämpökaivon poraus maksaa?

Voit selvittää maalämmön hinnan helposti laskurimme avulla

Maalämpökaivo on osa maalämpöä

Maalämpökaivo, toisilta nimiltään energiakaivo tai lämpökaivo, on syvä porakaivo, josta kerätään geotermistä energiaa lämmön talteenottoon. Se on keskeinen osa maalämpöjärjestelmää, jonka suunnitteluun ja toteutukseen liittyy monia tekijöitä, kuten poraussyvyys, mitoitus ja oikea sijoittelu.

Mikä on maalämpökaivo?

Maalämpökaivo on tyypillisesti pystysuora, syvä porakaivo, johon asennetaan keruuputkisto lämmön talteenottoa varten. Kaivoon kierrätetään lämmönvälitinainetta, kuten etanoli- tai glykoliliuosta, joka sitoo maaperän lämpöä ja siirtää sen lämmönpumppujärjestelmälle.

Maalämpökaivon poraus

Maalämpökaivon poraaminen on yksi kriittisimmistä vaiheista järjestelmän toteutuksessa. Poraus suoritetaan kallioperään asti, mikä takaa vakaan lämmönkeruun ympäri vuoden. Syvyyteen vaikuttavat muun muassa maaperän ominaisuudet, rakennuksen energiantarve ja alueen pohjavesiolosuhteet.

Maalämpökaivojen poraukset ympäri Suomen

Kuinka syvälle maalämpökaivo porataan?

Maalämpökaivon syvyys vaihtelee yleensä 100-300 metrin välillä. Tärkeimmät syvyyteen vaikuttavat tekijät ovat mm:

  • Kiinteistön energiantarve (suurempi tarve vaatii syvemmän kaivon)
  • Maaperän ja kallioperän lämmönjohtavuus
  • Pohjaveden esiintyminen, joka voi vaikuttaa poraustekniikkaan ja lämmönkeräykseen

Ammattilaisemme voivat kyllä auttaa näissä kysymyksissä ja määritellä maalämpökaivon tarpeet.

Maalämpökaivon mitoitus

Maalämpökaivon mitoitus on keskeinen osa järjestelmän tehokkuutta. Liian lyhyt kaivo ei tuota riittävästi lämpöenergiaa, mikä lisää sähköntarvetta ja heikentää järjestelmän kannattavuutta. Toisaalta tarpeettoman syvä kaivo voi kasvattaa asennuskustannuksia turhaan. Mitoituksessa huomioidaan mm:

  • Rakennuksen lämmitystarve (kWh/vuosi)
  • Talon eristystaso ja koko
  • Maaperän lämmönjohtavuus ja pohjavesiolosuhteet

Porauslupa

Maalämpökaivon poraamiseen tarvitaan aina toimenpidelupa joka pitää hakea rakennusvalvonnasta ennen poraamista. Voit kysyä myös tästä lisätietoja!

Mihin maalämpökaivo sijoitetaan?

Tätä meiltä kysytään paljon ja löydät vastauksen chatistamme! Jätä siellä meille sähköpostisi ja lähetämme sinne tarkan oppaan maalämpökaivon sijoittelusta.

Muista kotitalousvähennys

Maalämpöporaus on kotitalousvähennyskelpoista työtä, joten tämän avulla saat maalämmön investoinnista osan takaisin kotitalousvähennyksen avulla!



Pyydä tarjous maalämmöstä ja maalämpökaivosta

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.