Miksi käyttää laminoitua lasia?

Laminoidun lasin käyttäminen esimerkiksi kotona tai muissa rakenteissa tuo useita erilaisia etuja, kuten:

  • Turvallisuus

Perinteinen ikkunalasi on haurasta ja rikkoutuu pitkiksi teräviksi paloiksi, joihin on helppo satuttaa itsensä. Laminoidun lasin pääominaisuus on sen käyttäytyminen iskun aikana. Välikerrokset imevät iskun energian ja vastustavat läpäisyä. Vaikka lasi voi mennä rikki, sirpaleet jäävät runkoon kiinni.

  • Suojaus

Murtovarkauden kannalta laminoitu lasi on kätevä, sillä se vastustaa rikkoutumista ja vaikka se menisikin rikki, rakenteeseen jäävä lasi tarjoaa silti turvaa tunkeilija vastaan. Lasi voidaan myös suunnitella kestämään jopa luoteja tai pommin räjähdystä, riippuen siitä, kuinka monta kerrosta siihen liitetään.

  • Äänieristys

Äänet pääsevät helpoiten asuntoihin ja rakennuksiin ikkunoiden kautta. Laminoitu lasi pystyy todistetusti toimimaan tehokkaana meluesteenä, ja tämä perustuu välikerrosten viskoelekrtisiin ominaisuuksiin. Jo pelkästään yhden laminoidun lasikerroksen lisääminen tuo huomattavan muutoksen.

  • Aurinkoenergian kontrollointi

Vaikka luonnonvalo on usein tärkeää koteja suunniteltaessa, voi liika lämmön tuottaminen olla ongelma. Sävytetty laminoitu lasi pystyy vähentämään auringonvalosta saapuvaa lämpöä ja näin vähentää ilmastoinnin kustannuksia sekä säädellä kirkkautta.

  • UV suoja

Suurin syy huonekalujen ja kuvien heikkenemiselle ja värien katoamiselle on kemikaalien reaktio, jonka lyhytaaltoinen UV-säteily aiheuttaa. Laminoidussa lasissa olevien välikerrosten UV-säteitä imevä ominaisuus pystyy estämään lähes kaikki näistä haitallisista säteistä.

  • Sään ja ympäristön muutosten kestävyys

Vaikka lasi rikkoutuisi myrskyssä tai muussa tilanteessa, se pysyy silti kasassa. Se on kehitetty kestämään myös rankkaa tuulta sekä sadetta, esimerkiksi hurrikaanin tai pyörremyrskyn aikana.

  • Kestävyys kaiken kaikkiaan

Laminoitu lasi on kestävää ja se säilyttää sekä värinsä että voimakkuutensa. Se on myös yhtä helppo puhdistaa, kuin perinteinen lasi.

  • Mallien vaihtelevuus ja valinnanvara

Laminoituja pintoja voidaan valmistaa joko suoriksi tai kaareutuviksi ja niihin sisältyy hehkutettuja, karkaistuja, lämpövahvistettuja, verkotettuja, kuviollisia, sävytettyjä sekä heijastavia laseja.

  • Asennuksen yksinkertaisuus

Laminoitu lasi on hyvin helppo asentaa. Normaalin kokoiset kaksikerroksiset lasipaneelit voidaan leikata oikean kokoisiksi paikan päällä ja niitä voidaan sekä porata, että loveta.

  • Vähäinen näkyvä vääristymä

Laminoitu lasi lasitetaan hehkutetussa muodossa, jolloin vääristymä vähenee.