Kaikki turvalaseista

Turvalasit on lasia, joka sisältää ylimääräisiä, turvallisuutta lisääviä, ominaisuuksia, minkä johdosta ne eivät mene rikki yhtä helposti tai aiheuta rikkoutuessa samaa vaaraa. Yleisimpiin malleihin kuuluu karkaistu lasi, laminoitu lasi, metalliverkkolasi ja syövytetty lasi. Nämä kaikki ominaisuudet voidaan myös yhdistää helposti, jolloin tuotos on lasi, joka on samaa aikaa karkaistu, laminoitu ja sisältää metalliverkon. Metalliverkko on kuitenkin harvemmin käytössä muiden turvalasien kanssa, sillä se tavallaan vie niiden omat ominaisuudet tai heikentää niitä.

Turvalasit ovat aihe, mikä on yleistynyt sekä rakentamisessa, että silmien suojaamisessa ja muissa lasinkäyttöä koskevissa keskusteluissa. Koska näiden lasien hyötyä ei voida kieltää, on niiden käyttäminen yleistynyt myös erikoisemmissa kohteissa, kuten vaikka portaissa. Onkin mahdollista, että jossain vaiheessa turvalasit tulevat korvaamaan perinteiset lasit lähes kaikissa asuinrakennuksissa. Ne ovat erittäin kestäviä, vaikka niiden asentaminen ja hankkiminen olisikin hiukan tyyristä.

Nykyisen tekniikan avulla nämä lasit saadaan myös näyttämään erittäin hyvälle, erityisesti laminoitu ja karkaistu versio. Niitä on miellyttävä katsoa ja virheitä ei löydy sen enempää, kuin mitä perinteisessäkin lasissa löytyy. Lisäksi turvalasit voivat tuoda myös muita hyötyjä, kuten UV-suojan ja helpon puhtaanapidon. Turvallisuus, helppo kunnossapito, lähes rajaton elinikä ja lukuisat muut edut tekevät näiden lasien käyttämisestä loppupeleissä erittäin kannattavaa ja mikään muu lasi ei pysty yhtä tehokkaasti samaan. Tämä näkyy esimerkiksi suojalaseissa, joissa lasien pitää pystyä suojaamaan silmiä, pysymään puhtaina ja näyttämään kirkkaan näkymän.

Tältä sivustolta löytyy runsaasti tietoa turvalaseista, niiden valmistuksesta ja käytöstä. Artikkeleista löytyy sekä faktoja että ohjeita, joiden avulla on helppo esimerkiksi miettiä, millä tekniikalla tehty lasi sopii juuri omaan tarkoitukseen, tai minkälaiset suojalasit ovat parhaimmat, kaikkien ominaisuuksien kannalta.