4 käyttöä turvalasille

Jos turvalasi on saanut kiinnostuksen heräämään, voi mielessä pyöriä ajatuksia käyttökohteista. Turvalasia voidaan käyttää useisiin eri kohteisiin ja alta löytyy 4 yleistä kohdetta, mistä tällaisia laseja löytyy.

1. Silmälasit ja suojalasit

Suojalasit eli silmiä suojaavat tuotteet on tehty turvalasista ja niillä on erittäin suuri rooli esimerkiksi rakennusmailla työskenteleville henkilöille. Sen lisäksi että työntekijät ovat jatkuvasti pölyn ja muun lian ympäröimänä, jolloin silmät rasittuvat automaattisesti, pitää silmiä suojata myös metallin palasilta ja maalilastuilta. Suojalaseja käytetään myös erilaisissa laboratorioissa ja tutkimuslaitoksissa, jossa tutkijoiden silmiä suojataan haitallisilta kemikaaleilta. Toki ne käyvät myös erilaisiin muuraustöihin ja autoja kasaaviin tehtaisiin, sekä kaikkiin muihin silmäsuojia vaativiin ammatteihin.

2. Ikkunat

Turvalasia käytetään laajalti ikkunoiden tekemiseen. Sen lisäksi, että niitä löytyy useista kodeista, turvalasista tehtyjä ikkunoita on useimmissa moderneissa toimistorakennuksissa, erityisesti suurimmaksi osaksi lasista tehdyissä. Turvalaseihin rakennetut ikkunat löytyvät myös suurimmasta osasta kaupallisia lentokoneita. Jos turvalasista tehtyjen ikkunoiden asentaminen kotiin on käynyt mielessä, tulee huomioida että niiden hintalappu on jonkin verran perinteisestä lasista tehtyjä ikkunoita korkeampi. Niiden lisätty turva ja vastus ovat kuitenkin ehdottomasti hintansa arvoisia ja tällaisia ikkunoita on erittäin helppo pitää puhtaana, sillä ne vastustavat perinteisiä ikkunoita enemmän lian ja tahrojen tarttumista.

3. Ovet

Turvalaseja käytetään myös ovien valmistamiseen, erityisesti moderneissa yritysrakennuksissa ja virallisissa rakennuksissa. Niistä tehdyt ovet ovat vastustuskykyisempiä kuin muut lasit tai edes tietyt puut. Lisäksi niistä on alettu yhä useammin valmistaa pihalle vieviä ovia koteihin, sillä ne eivät ole liian raskaita ja niiden avaaminen on suhteellisen helppoa.

4. Portaat

Lasiset portaat ovat yleistyneet sekä yritysten että yksityisten kotien käytössä ja mikään muu lasivalinta ei ole yhtä hyvä materiaali tähän tarpeeseen kuin turvalasi. Turvalasin avulla rakennetut portaat ovat hyvin kestävät ja tietenkin tuovat modernin ja trendikkään kuvan koko tilasta. Kuten muidenkin turvalasista tehtyjen tuotteiden kanssa, portaat ovat hiukan kalliimmat kuin muut portaat, mutta oikein hoidettuna ne voivat kestää lähes rajattomasti. Lisäksi niiden pitäminen siistinä on yhtä helppoa kuin turvalasista tehtyjen ikkunoiden, eivätkä ne naarmuunnu yhtä helposti.